Udruga za suvremenu umjetnost KVART djeluje od 2006. u prostoru gradskog kotara Trstenik, Split. Okuplja umjetnike iz najužeg životnog okruženja te priređuje izložbe u zatvorenim i otvorenim prostorima gradske četvrti Trstenik.
Cilj djelovanja je promocija suvremene umjetnosti kao mogućnosti promišljanja i komentiranja vlastite stvarnosti lokalnom stanovništvu, s krajnjom težnjom njihova uključivanja u slične akcije. Taj cilj samo je naizgled irealan, jer udruga Kvart bilježi velik odaziv posjetitelja na izložbe, a sama izložba 2007. isprovocirala je jednog gradskog vijećnika, ujedno naručitelja gradnje na kvartovskom dječijem igralištu, na uvrjedljive istupe koji su punili novinske stupce.

STANARI: U prosincu 2006. kvart sam započela promišljati od njegove istovremeno najmanje i najveće jedinice, od stana i stanara.
Sustanari četverokatnice u kojoj stanujem bili su zamoljeni za obiteljsko poziranje na ulaznim vratima svoga stana, na mjestu našeg najčešćeg susreta.

ISJEČAK INTERIJERA: U kolovozu 2007. niz zapadnu fasadu zgrade u kojoj stanujem spustila sam 12m dugu i 1m široku traku sa fotografijama koje u realnoj veličini otkrivaju što se nalazi na tim pozicijama iza zida. Isječci interijera istovremeno su predstavljali svjedočanstvo o kulturi življena i socio-profilu kvarta, ali su ponajprije pružali zadovoljenje voajerskih pobuda koje, uvjetno rečeno u većoj ili manjoj mjeri osjećamo svi.

LUKA: U rujnu 2008. u dobroočuvanim ali i dalje mračnim garažama visokogradnji u Papandopulovoj ulici postavila sam na parking mjestima u visini očišta vozača fotografije prizora vezanih brodova iz susjedne lučice Zente.

VRIJEME: Povodom izložbe u travnju 2014. "kvartovci" su se ponovo intezivno vratili intervencijama u prostoru s tendencijom trajnog zadržavanja radova i formiranja svojevrsnog muzeja na otvorenom. Tom sam zgodom interpretirala ostakleni prostor zgrade u Papandopulovoj 1 kao izložbeni prostor, s neskrivenom idejom da se on trajno premetne u galeriju Udruge KVART ne napuštajući pri tom svoju izvornu, ideji galerije komplementarnu funkciju okupljališta Vijeća stanara. Vanjske stijenke sam prekrila svojim dnevničkim foto-zabilješkama grada podcrtavajući dvostruki komunikacijski potencijal mini-galerijice za koju se nadam da bi uskoro mogla biti opremljen apo najsuvremenijim izložbenim standardima.

ŽNJAN:IMA MJESTA ZA SAMCE: U listopadu 2009. na plaži Trstenik proicirala sam video sa sekvencama ljeta na Žnjanu bilježeci prostranstvo u kojoj ni samoća nije neugodna. Poetizacijom takvih prizora htjela sam ukazati na onaj dragocjeni potencijal koji Žnjan, iako bombardiran neumjesnom stanogradnjom, i dalje nosi u sebi kao mjesto za opuštanje i rekreaciju stanovnika Splita.


14_kvart20143.jpg
 VRIJEME     
14_vrijeme2015.jpg
 VRIJEME_skica     
14_nizzaweb.jpg
 LUKA   podzemna garaža u Pappandopulovoj 
14_kvart06stanari1.jpg
 STANARI 2006     
14_kvart2007isjeci.jpg
 ISJECAK INTERIJERA   2007 
14_postav2.jpg
 postav Isječak interijera